Milwaukee verktyg

Milwaukee grundades redan 1924 och börjar närma sig en 100-åring bland verktygstillverkare. Elverktyg är grunden i tillverkningen och maskinerna håller hög kvalité för professionella användare.

Hole-Shooter borrmaskin

Den första maskinen som Milwaukee släppte var en handhållen 1/4-tums borrmaskin som fick namnet Hole-Shooter. Den kunde användas med en hand vilket gjorde att andra handen kunde frigöras till assisterande uppgifter.

Innovativa verktyg som också kommer från Milwaukee är den unika vinkelborrmaskinen för trånga utrymmen som lanserades 1949. Sawzall tigersåg kom 1951 och var först på marknaden som portabel elektrisk metallsåg. Den har fått en uppföljare i Super Sawzall 1991 som med sina kraftiga 1000W och 2800 slag/min gjorde sågjobb ännu lättare att utföra.

Milwaukee ONE-KEY

ONE-KEY är ett säkerhetssystem som följer med vissa modeller av elverktyg från Milwaukee. Med hjälp av en app som laddas ner till mobilen kan till exempel din Milwaukee mutterdragare låsas om det skulle bli stulet.

Med hjälp av andra Milwaukee-användare kan du få notis om var ditt verktyg befinner sig. Låsta verktyg skickar signaler till smartphones i närheten och vidare till dig så du kan söka upp det stulna verktyget.

One-key appen kan också användas för att ställ in hastighet, moment och mjukstart. Det är användbart om du vill förlänga livslängden på ditt arbetsverktyg. Du kan också lagra olika inställningar för att snabbt kunna anpassa Milwaukeeverktyget till uppgifter du brukar växla mellan. Läs mer om ONEKEY i denna PDF.

Översikt av Milwaukees arbetsverktyg