Verktyg för att kapa rör

För att kunna kapa rör med precision finns det både handverktyg och eldrivna verktyg. Det första du måste tänka på är vilket material som röret du vill kapa är i.

Rör kan vara tillverkade i plast, koppar, stål eller kolfiber. Beroende på materialet väljer du kapverktyg som är optimerat för det. En plaströrsax funkar alldeles utmärkt på PVC-plaströr men orkar definitivt inte igenom ett kopparrör.

Röravskärare

röravskärare, röd

Med röravskärare kan man kapa kopparrör, rör av aluminium eller annan metall. Man ställer in diametern med skruven på handtaget och vrider sedan avskäraren runt röret så skär trissan igenom metallen.

Nätbutiker som säljer röravskärare är Laitis och Beijer Bygg.

Bandsåg för stång och rörkapning

En portabel bandsåg med rätt sågblad kan lätt jobba sig igenom rör av olika material. Du kan kapa stålledningar, gängstänger och rörmaterial.

  • Kallbandsåg GBS 200 G - 400V, 3-fas

    Kallbandsåg GBS 200 G - 400V, 3-fas
    Den dubbla geringsbandsågen GBS 200 G med den svängbara sågramen möjliggör utrymmesbesparande arbete eftersom materialets position inte behöver ändras för kapning av geringen. På grund av det optimala skärområdet och de justerbara skärhastigheterna är den här modellen idealisk för den professionella gör-det-själv. Sågram lutar upp till ± 45 för geringsskärning Lämplig för kapning av profiler, rör, fulla material, järnfria material och plast Högkvalitativa material garanterar en tyst och vibrationsfri körning Sågramens tryck kan regleras med hydraulventil Attraktivt förhållande mellan pris och prestanda för ambitiösa hantverkare Inkluderar kylvätske enhet som lagras inuti maskinens ram och kräver minimalt utrymme 3 hastighetsinställningar justerbara med växellåda Standard utrustning: Bandsågsblad Kylvätske enhet Motorskyddsbrytare Vice Rörligt maskinstativ Material staket Automatisk avstängning Hydraulisk cylinder Transportfäste Separat nödstoppsbrytare enligt CE
  • Makita PB002GZ Batteridriven bandsåg

    Makita PB002GZ Batteridriven bandsåg
    Batteridriven bandsåg för trådlös kapning av rör och profiler i metall. Lätt såg med kraftfull borstlös motor, för rena och exakta snitt. För kapning av rör och fiberförstärkta slangar upp till 127...