Kallbandsåg för metall

En kallbandsåg är en typ av bandsågsmaskin som används för att skära olika material, oftast metaller, med hjälp av ett sågband som rör sig kontinuerligt runt två eller flera hjul. "Kall" i namnet refererar till det faktum att sågningen sker utan att materialet hettas upp till smältpunkten, till skillnad från varmbearbetning där materialet värms upp.

4 populära kallbandsågar

 • Kallbandsåg Luna Lbh 150

  Kallbandsåg Luna Lbh 150
  Kallbandsågen levereras komplett med motor (ip54), elektrisk kylvätskepump, bandsågsblad och instruktionsbok. Rullbanor finns som tillbehör. Inmatningsrullbanorna kan byggas ihop till längre längder.&hellip:
 • Kallbandsåg Luna Mbh 170

  Kallbandsåg Luna Mbh 170
  Sågbygeln kan snabbt inställas för gering som låses mekaniskt. Utrustad med manuellt skruvstycke med snabbinställning. Sågens sågblad styrs upp via hårdmetallplattor och kullager. Manuellt skruvstycke&hellip:
 • Kallbandsåg Luna/Femi ABS NB 120

  Kallbandsåg Luna/Femi ABS NB 120
  Koldbåndsav Luna/Femi ABS NB 120 är en kraftfull och effektiv såg utformad för precisionssågning i metall. Med sin robusta konstruktion och avancerade funktioner säkerställer den noggranna och rena snitt. Idealisk för professionellt bruk inom verkstäder och industri, erbjuder den hållbar prestanda och pålitlighet.
 • Kallbandsåg Femi ABS

  Kallbandsåg Femi ABS
  Koldbåndsav Femi ABS är en högpresterande, portabel bandsåg designad för exakta snitt i metall. Med dess kompakta storlek och pålitliga konstruktion, erbjuder den enastående sågkapacitet för professionellt arbete. Perfekt för hantverkare som behöver precision och effektivitet i sitt arbete.

Fler tips på kallbandsågar

 • Kallbandsåg 787xl

  Kallbandsåg 787xl
  Kallbandsåg 787XL är en högpresterande sågmaskin designad för effektiv och exakt skärning av olika material. Med sin kraftfulla motor och hållbara konstruktion garanterar den lång livslängd och minimalt underhåll. Dess justerbara blad och användarvänliga gränssnitt gör det till ett idealiskt verktyg för professionella användare.
 • Kallbandsåg Lindahl & Nermark LBH 170

  Kallbandsåg Lindahl & Nermark LBH 170
  Optimera din kapning med precision och kraft med Kallbandsåg Lindahl &: Nermark LBH 170. Kvalitet och effektivitet i ett!
 • Kallbandsåg arg 105 mobil

  Kallbandsåg arg 105 mobil
  Koldbåndsav ARG 105 Mobil är en effektiv och bärbar sågmaskin designad för precisionskapning av metall. Dess kompakta storlek och mobilitet gör den idealisk för användning på olika arbetsplatser. Utrustad med robust konstruktion och kraftfull motor, erbjuder den hög prestanda för både raka och sneda snitt.

Egenskaper på kallbandsågar

Här är några kännetecken för en kallbandsåg:

 • Sågbandet: Kallbandsågar använder ett långt, smalt band av metall med tänder på ena sidan. Detta band rör sig kontinuerligt runt hjulen på sågen.
 • Kylning: Under skärningsprocessen används ofta en kylvätska för att minska friktionen och kyla ner sågbandet och det material som skärs. Detta förlänger sågbandets livslängd och förhindrar överhettning av materialet.
 • Materialhantering: Kallbandsågar kan ha anordningar för att hålla och mata fram materialet under skärningen, vilket gör det möjligt att göra raka och precisa snitt.
 • Användningsområden: De används ofta inom metallindustrin för att skära stänger, rör och andra metallprofiler. De kan också användas för att skära andra material som plast eller trä, beroende på sågbandets specifikationer.
 • Fördelar: Jämfört med andra skärningsmetoder, som slipning eller plasmaskärning, producerar kallbandsågning mindre värme och därmed mindre termisk påverkan på materialet. Detta kan vara fördelaktigt när man arbetar med material som är känsliga för värme.

Sammanfattningsvis är en kallbandsåg en maskin som används för att skära material, särskilt metaller, med hjälp av ett kontinuerligt rörligt sågband. Den skapar snabba, precisa snitt med minimal värmeutveckling.