Gipsskruvdragare

När man ska fästa många gipsskivor underlättar det om man har tillgång till en gipsskruvdragare. Med skruvmatning får man upp tempot på monteringen av gipsskivor. Det finns många olika modeller och tillverkare att välja på och då är det bra att känna till olika begrepp för att kunna göra det bästa valet vid köp.

Exempel på populära gipsskruvdragare

Fler tips på gipsskruvdragare

 • Bosch Professional GSR 10,8 V-EC TE Gipsskruvdragare batteri exkl. batteri/laddare

  Bosch Professional GSR 10,8 V-EC TE Gipsskruvdragare batteri exkl. batteri/laddare
 • Bosch Professional GSR 6-25 TE Gipsskruvdragare inkl. väska

  Bosch Professional GSR 6-25 TE Gipsskruvdragare inkl. väska
 • GIPSSKRUVDRAGARE GTB 12V-11 2X2AH L-BOXX Beijerbygg Byggmaterial

  GIPSSKRUVDRAGARE GTB 12V-11 2X2AH L-BOXX Beijerbygg Byggmaterial
  2X2AH L-BOXX
 • Metabo SE 18 LTX 2500 Gipsskruvdragare batteri

  Metabo SE 18 LTX 2500 Gipsskruvdragare batteri
  Gipsskruvdragare med högt vridmoment för förskruvningar av gipskartong- och fiberskivor på trä- och metall under konstruktion. Kompakt och lätt konstruktion för bekväm enhandsmanövrering. Exakt...
 • Fein ASCT 18 Gipsskruvdragare batteri 18 V Li-Ion exkl. batteri/laddare, inkl. väska

  Fein ASCT 18 Gipsskruvdragare batteri 18 V Li-Ion exkl. batteri/laddare, inkl. väska
  Extra kraftfullt batteri gipsskruvdragare lämplig för alla skruvuppgifter i gipsbruk inkl. hårda gipsfiber- och hårdgipsskivor. Ljudlös och vibrationslös avstängning med FEIN...
 • GIPSSKRUVDRAGARE GTB 45 SOLO L-BOXX 18V Beijerbygg Byggmaterial

  GIPSSKRUVDRAGARE GTB 45 SOLO L-BOXX 18V Beijerbygg Byggmaterial
  L-BOXX 18V
 • Metabo SE 18 LTX 2500 Gipsskruvdragare batteri 18 V Li-Ion

  Metabo SE 18 LTX 2500 Gipsskruvdragare batteri 18 V Li-Ion
  Gipsskruvdragare med högt vridmoment för förskruvningar av gipskartong- och fiberskivor på trä- och metall under konstruktion. Kompakt och lätt konstruktion för bekväm enhandsmanövrering. Exakt...
 • Einhell Power X-Change TE-DY 18 Li-Solo Gipsskruvdragare batteri 18 V

  Einhell Power X-Change TE-DY 18 Li-Solo Gipsskruvdragare batteri 18 V
  Einhell batteridriven gipsskruvdragare TE-DY 18 Li-Solo ger exakt och kraftfull prestanda vid renovering och saneringsarbeten, och det flexibelt utan eluttag. Som medlem i Power X-Change-familjen kan...

Begrepp bra att kunna om gipsskruvdragare

Max vridmoment, beskriver hur stark skruvdragaren är och anges i Nm. Du kan reglera vridmomentet själv men kolla på vad maximala momentet är för den maskin du tänker köpa.

Varvtal, anger hur snabbt skruvdragaren snurrar och anges i varv/min. Ett högt varvtal och högt vridmoment beskriver en kraftfullare gipsskruvdragare.

Skruvkapacitet längd, hur långa eller korta gipsskruvar som maskinen klarar av. Det anges i millimeter och som ett intervall från kortaste till längsta (exv. 25-55 mm).

När behöver man en gipsskruvdragare?

Det går att montera upp gipsskivor med en vanlig skruvdragare men gipsskruvdragaren är ett verktyg som är optimerat för just detta. En klar fördel är att man kan ställa in exakt djup som skruvarna ska dras in till. Det ger ett säkrare resultat och det är viktigt för gipsskruvar ska inte dras in för långt. Risken med vanlig borrskruvdragare är att man råkar köra in gipsskruvens huvud genom det yttre papplagret på gipsskivan. Då tappar skruven greppet om skivan.

Ska man välja batteridriven eller nätansluten gipsskruvdragare?

Dagens batterier är så pass kraftfulla att de flesta klarar sig med en sådan. Har man dessutom två batterier och alltid ser till att ha ett laddat finns ingen risk för stopp i gipsskruvandet. Nackdelen med batteridrivet är att man kan ha råkat glömma sätta batteriet på laddning. Med en nätansluten maskin kan man jobba på så länge man har tillgång till ett eluttag.