Krysslaser

Med en krysslaser (korslaser) blir det enkelt att få saker i rätt horisontell och vertikal linje. Många krysslasrar brukar anges vara självnivellerande, vilket innebär att de har inbyggda gyros som själv hittar horisontella och vertikala lägen.

Korslaser med olika färger

Laserstrålarna kan ha lite olika räckvidd och vara i olika färger (grön, röd). Räckvidden anges i meter och beskrivs ibland som arbetsområde. Laserprojiceringen är batteridriven och du kan köpa paket med batteri och laddare i ett.

Populärt inom krysslaser

 • Dewalt DCE089D1R Korslaser med röd laser

  Dewalt DCE089D1R Korslaser med röd laser
  Korslaser på 10,8V med röd laserstråle. Den projicerar tre laserlinjer 360° med självnivelleringsintervall upp till 4°. Arbetsintervall upp till 15 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • Korslaser

  Korslaser
 • Dewalt DCE089LR Korslaser med alkaliska AA-batterier

  Dewalt DCE089LR Korslaser med alkaliska AA-batterier
  Korslaser på 10,8V med 3x 360° självnivellerande linjer. Lasern har en räckvidd på 15 meter och noggrannhet på ± 3 mm per 10 meter.
 • Bosch GCL 2-15 Korslaser Solo

  Bosch GCL 2-15 Korslaser Solo
  Korslaser med horisontal och vertikal nivellering samt två lodpunkter. Arbetsintervall upp till 10 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.

Fler tips på krysslaser

 • STANLEY Cubix Set Korslaserpaket med röd laser, stativ & väska

  STANLEY Cubix Set Korslaserpaket med röd laser, stativ & väska
  Korslaserpaket med korslaser som har 16 meters räckvidd och noggrannhet på +/- 6mm @10 M. Projicerar 1 horisontell och 1 vertikal linje för att skapa en krysslinje. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet.
 • Limit 360 V2 Korslaser

  Limit 360 V2 Korslaser
  Korslaser med en horisontal linje 360º runt om och två vertikala linjer som tänds 90 grader vinkelrätt till varandra. Lasern är självnivellerande med magnetisk pendeldämpning.
 • Geo Fennel FL 70 Korslaser

  Geo Fennel FL 70 Korslaser
  Självnivellerande och batteridriven korslaser med 4 vertikala linjer vid 90° mot varandra.
 • Makita SK106DZ Korslaser röd, utan batteri och laddare

  Makita SK106DZ Korslaser röd, utan batteri och laddare
  En 12 V självjusterande kors- och punktlaser med röda vertikala och horisontella linjer, individuellt eller i kombination. Korslasern har en noggrannhet på ± 3 mm/10 m och drifttid på upp till 40 timmar. Levereras utan batteri och laddare.
 • STANLEY FMHT1-77415 FatMax Korslaser med röd laser

  STANLEY FMHT1-77415 FatMax Korslaser med röd laser
  Korslaser som visar laserstrålen neråt med ökad styrka vilket gör det enklare när man skall mäta upp väggskenor. Magnetisk botten - vilket gör att den kan bli monterad direkt på en metallspår för att säkerställa korrekta mätningar överallt.
 • STANLEY Cross 90 Korslaser med grön laser

  STANLEY Cross 90 Korslaser med grön laser
  Korslaser med räckvidd på 16 meter. Noggrannhet +/- 5mm @ 10 M. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Kan vändas på rygg för att projicera för att användas vid takmontage.
 • Hultafors H3x360 Korslaser med röd laserstråle

  Hultafors H3x360 Korslaser med röd laserstråle
  Kompakt laser med en horisontell linje och två vertikala 360° linjer, där toleransen är endast 0.2 mm/m. De vertikala linjerna skapar en 90° vinkel samtidigt som de bildar ett kryss på golv, tak och väggar.
 • PLS FT 90 Korslaser med röd laser

  PLS FT 90 Korslaser med röd laser
  En golvlaser som är avsedd för läggning av klinkers och andra golvläggningsapplikationer. Golvlasern har en räckvidd på ca. 20 meter och är enkel att använda med endast en knapp.
 • Dewalt DCE0811D1R Korslaser

  Dewalt DCE0811D1R Korslaser
  Korslaser på 10,8V med röd laserstråle. Två stycken 360° självnivellerande linjer, horisontell och vertikal. Arbetsintervall upp till 15 m med noggrannhet på ± 3mm.
 • Bosch GLL 3-80 C Korslaser med alkaliska batterier

  Bosch GLL 3-80 C Korslaser med alkaliska batterier
  Självnivellerande korslaser med 3 x 360°-linjer som ger hög arbetseffektivitet och samtidig prestanda på horisontella och vertikala nivelleringsapplikationer i hela rummet. Utrustad med CAL Guard-övervakning och Bluetooth®.
 • Dewalt DCE0811D1G Korslaser

  Dewalt DCE0811D1G Korslaser
  Korslaser på 10,8V med grön laserstråle. Två stycken 360° självnivellerande linjer, horisontell och vertikal. Arbetsintervall upp till 30m med noggrannhet på ± 3mm.
 • Bosch GLL 2-10 Korslaser

  Bosch GLL 2-10 Korslaser
  Korslaser med horisontella och vertikala laserlinjer. Intuitiv och enkel hantering med en hand. Horisontell och vertikal självnivellering upp till 4°.
 • PLS 6R SYS Korslaser röd, med lasermottagare och tillbehör

  PLS 6R SYS Korslaser röd, med lasermottagare och tillbehör
  Sexpunkts-korslaser med medföljande tillbehörskit i åtta delar. Modellen har en horisontell svepvinkel i 180°, vertikal svepvinkel 130° och punktlaserriktning 90° upp, ned, vänster och höger.
 • Bosch GLL 3-80 Korslaser med alkaliska batterier

  Bosch GLL 3-80 Korslaser med alkaliska batterier
  Självnivellerande korslaser med 3 x 360°-linjer. Ger laserlinjer hela vägen runt i tre axlar, perfekt för både horisontella och vertikala nivelleringsapplikationer i hela rummet.
 • Leica Lino L2-1 Korslaser

  Leica Lino L2-1 Korslaser
  Leica Lino L2-1 är en korslaser med en synlighet på upp till 25 meter och ett självnivelleringsområde på ± 4°. Den ställer in en horisontell linje samt en vertikal linje automatiskt. Lodlinjen går hela vägen ovanför instrumentet och horisontallinjen går hela vägen ut åt sidorna, alltså mer än 180°.
 • PLS HVL 100 Multikorslaser

  PLS HVL 100 Multikorslaser
  Multikorslaser som projicerar en 360° röd självnivellerande linje och 4 st vertikala linjer samt lodpunkt. Multikorslasern har ett arbetsintervall på upp till 30 meter med en noggranhet på ± 3 mm.
 • Bosch GCL 25 Korslaser

  Bosch GCL 25 Korslaser
  Kombinerad kors- och punktlaser med horisontal och vertikal nivellering samt 5 punkter. Arbetsintervall upp till 30 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m. 
 • PLS 180R SYS Korslaser röd, med lasermottagare och tillbehör

  PLS 180R SYS Korslaser röd, med lasermottagare och tillbehör
  Självutjämnande korslinjelaser med medföljande tillbehörspaket. Svepvinkel horisontell ≤ 180° och vertikal ≤ 130°. Batteriets livslängd är över åtta timmar vid kontinuerlig användning.
 • Bosch GCL 2-15 Korslaser med hård plastväska

  Bosch GCL 2-15 Korslaser med hård plastväska
  Korslaser med horisontal och vertikal nivellering samt två lodpunkter. Arbetsintervall upp till 10 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • STANLEY Cubix Korslaser med grön laser

  STANLEY Cubix Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet på +/- 6mm @10 M och räckvidd på 16 meter. Projicerar en horisontell och en vertikal linje för att skapa en krysslinje. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Kan vändas på rygg för att projicera för att användas vid takmontage.
 • STANLEY 360 Set Korslaserpaket med grön laser, stativ & väsja

  STANLEY 360 Set Korslaserpaket med grön laser, stativ & väsja
  Noggrannhet +/- 4mm @10 M. Projicerar 1 x 360° horisontell linje och en vertikal linje. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Självnivellerande +/-4°. IP50 klassad för att klara damm. Låsbar pendel för säker transport.
 • STANLEY X3G Korslaser med grön laser

  STANLEY X3G Korslaser med grön laser
  Projicerar 3 x 360° linjer. Noggrannhet +/- 3 mm på 10 m. Låsbar pendel för säker transport. Fästgänga för stativ. Slitstarkt och robust hölje.
 • STANLEY SLL360 Korslaser med grön laser

  STANLEY SLL360 Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet på +/- 4mm @10 M. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet.
 • Bosch GLL 3-80 CG Korslaser med 2,0Ah batteri och laddare

  Bosch GLL 3-80 CG Korslaser med 2,0Ah batteri och laddare
  Självnivellerande korslaser med 3 x 360°-linjer och grönt laserljus. Det gröna ljuset är mer synligt än det röda, en grym laser med alla linjer man kan behöva.
 • Dewalt DCE0825LR Korslaser

  Dewalt DCE0825LR Korslaser
  Multifunktionell korslaser med röd laser som projicerar korsade linjer samt 5 punkter. Utrustad med integrerat magnetiskt fäste för mångsidighet och flexibilitet.
 • Flex ALC 2/1-G Korslaser

  Flex ALC 2/1-G Korslaser
  En självnivellerande korslaser med en nogrannhet på ± 0,3 mm/m. Med individuell strömbrytare för horisontell och vertikal grön laserlinje. Linjerna kan användas separat inom ett fält upp till 20 meter.
 • Leica Lino L2P5-1 Korslaser

  Leica Lino L2P5-1 Korslaser
  Leica Lino L2P5-1 är en korslaser med en synlighet på upp till 25 meter och ett självnivelleringsområde på ± 4°. Den ställer in en horisontell linje samt en vertikal linje automatiskt. Lodlinjen går hela vägen ovanför instrumentet och horisontallinjen går hela vägen ut åt sidorna, alltså mer än 180°. Korslasern har även 4 stycken laserpunkter.
 • Metabo KLL 2-20 Korslaser

  Metabo KLL 2-20 Korslaser
  Korslaser med laserklass 2, synlighet inomhus på 20 meter och 20 timmars driftstid per laddning. Har en behändig och robust konstruktion med hållfast hus och softgriphölje, samt är självnivellerande med pendelteknik.
 • Bosch GCL 2-15 Korslaser med stativ

  Bosch GCL 2-15 Korslaser med stativ
  Korslaser med horisontal och vertikal nivellering samt två lodpunkter. Arbetsintervall upp till 10 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • Bosch GCL 25 Korslaser

  Bosch GCL 25 Korslaser
  Kombinerad kors- och punktlaser med horisontal och vertikal nivellering samt 5 punkter. Arbetsintervall upp till 30 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m. 
 • STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser

  STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet +/- 3mm @ 10m. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Visar laserstrålen neråt med ökad styrka vilket gör det enklare när man skall mäta upp väggskenor. Pulseringsfunktion för användning med lasermottagare, då upp till 50 meter. 1/4 & 5/8 gänga för montering på tripod.
 • PLS 180G Z Korslaser grön

  PLS 180G Z Korslaser grön
  Självutjämnande korslinjelaser med grön laserstråle. Svepvinkel horisontell ≤ 180° och vertikal ≤ 130°. Batteriets livslängd är tre timmar vid kontinuerlig användning.
 • Geo Fennel Geo6X SP Korslaser med grön laserstråle

  Geo Fennel Geo6X SP Korslaser med grön laserstråle
  Korslaser med tre 360 graders laserlinjer som ger sex laserkryss genom att linjerna korsar varandra i 90° mot vägg, tak och golv. Arbetsintervall på 80 meter, eller 140 meter med lasermottagare. Självnivellerande upp till 3°.
 • STANLEY Cross 90 Korslaser med grön laser

  STANLEY Cross 90 Korslaser med grön laser
  Korslaser med räckvidd på 16 meter. Noggrannhet +/- 5mm @ 10 M. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Kan vändas på rygg för att projicera för att användas vid takmontage.
 • Bosch GCL 2-15 G Korslaser

  Bosch GCL 2-15 G Korslaser
  Fantastisk grym och synlig korslaser tack vare grön laserstråle. En mycket bra krysslaser för innertaksjobb!
 • PUNKT&KRYSSLASER PXL

  PUNKT&KRYSSLASER PXL
  En lätthanterlig punkt- och krysslaser med precisa linjer som ger exakt och snabb avläsning som underlättar vid olika utsättningsarbeten eller vid överföring av referenshöjder.
 • Bosch GCL 2-15 Korslaser Solo

  Bosch GCL 2-15 Korslaser Solo
  Korslaser med horisontal och vertikal nivellering samt två lodpunkter. Arbetsintervall upp till 10 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • PLS 4 Korslaser med lasermottagare

  PLS 4 Korslaser med lasermottagare
  Självnivellerande korslaser som projicerar en röd vertikal linje och en röd horisontell linje samt lodpunkter. Korslasern har ett arbetsintervall på upp till 30 meter med en noggranhet på ± 3 mm.
 • Stabila LAX 300 Korslaser med tillbehör

  Stabila LAX 300 Korslaser med tillbehör
  Korslaser med horisontell och vertikal linje, samt två punkter (upp/ner). Modellen är självnivellerande och levereras som paket med tillhörande måltavla, bältesväska, väggfäste samt batterier.
 • PLS 180G SYS Korslaser grön, med lasermottagare och tillbehör

  PLS 180G SYS Korslaser grön, med lasermottagare och tillbehör
  Självutjämnande korslinjelaser med medföljande tillbehörspaket. Svepvinkel horisontell ≤ 180° och vertikal ≤ 130°. Batteriets livslängd är över tre timmar vid kontinuerlig användning.
 • Bosch GLL 3-50 Korslaser med BM 1 Universalfäste

  Bosch GLL 3-50 Korslaser med BM 1 Universalfäste
  Korslaser som projicerar tre linjer samt en lodpunkt rakt ned under instrumentet. Utrustad med teleskopfötter för höjdinställning. Arbetsintervall upp till 50 m med mottagare. Noggrannhet om ±0,3 mm/m.
 • Geo Fennel FLG 40 Korslaser

  Geo Fennel FLG 40 Korslaser
  Självnivellerande och batteridriven krysslinjelaser som visar lod- och våglinje i 90°. Med ett arbetsvall på upp till 40m.
 • Hultafors HXLG-S Korslaser med grön laserstråle

  Hultafors HXLG-S Korslaser med grön laserstråle
  Korslaser med grön laserstråle och hög noggrannhet. Grön laser har upp till fyra gånger bättre synlighet än röd och ger exakt och snabb avläsning.
 • Dewalt DCE0811D1R Korslaser

  Dewalt DCE0811D1R Korslaser
  Korslaser på 10,8V med röd laserstråle. Två stycken 360° självnivellerande linjer, horisontell och vertikal. Arbetsintervall upp till 15 m med noggrannhet på ± 3mm.
 • Leica Lino L2Gs-1 Korslaser med grön laser

  Leica Lino L2Gs-1 Korslaser med grön laser
  Korslaser med den senaste teknologin för grön laser som gör att linjer syns ännu tydligare och klarare, även i extrema ljusförhållanden eller på långa avstånd. Levereras med förvaringsväska, batterier, adapter och måltavla.
 • Stanley Cubix Krysslaser

  Stanley Cubix Krysslaser
  145x173x223mm.
 • STANLEY X3R Korslaser med röd laser

  STANLEY X3R Korslaser med röd laser
  Korslaser med räckvidd på 20 meter och fästgänga för stativ. Extra pulseringsfunktion gör att enheten kan användas utomhus med lasermottagare. Upp till 50 meter med lasermottagare (medföljer ej). Noggrannhet +/- 3 mm på 10 m. Slitstarkt och robust hölje. Låsbar pendel för säker transport.
 • Metabo MLL 3-20 Korslaser med 1,5V batterier och väska

  Metabo MLL 3-20 Korslaser med 1,5V batterier och väska
  Korslaser med laserklass 2, synlighet inomhus på 20 meter och 10 timmars driftstid per laddning. Lasern har en behändig och robust konstruktion med hållfast hus och softgriphölje, och är självnivellerande med pendelteknik.
 • STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser

  STANLEY FMHT77597-1 FatMax Korslaser med grön laser
  Korslaser med noggrannhet +/- 3mm @ 10m. Grön laserstråle ger ett utökat arbetsområde och bättre synlighet. Visar laserstrålen neråt med ökad styrka vilket gör det enklare när man skall mäta upp väggskenor. Pulseringsfunktion för användning med lasermottagare, då upp till 50 meter. 1/4 & 5/8 gänga för montering på tripod.
 • Bosch GCL 2-50 C Korslaser utan batterier och laddare

  Bosch GCL 2-50 C Korslaser utan batterier och laddare
  Korslaser med horisontella och vertikala laserlinjer och två centrerade lodpunkter med optimal synlighet. Arbetsintervall upp till 20 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.
 • Krysslaser Bosch UniversalLevel 3 set med stativ

  Krysslaser Bosch UniversalLevel 3 set med stativ
  Perfekt för renoveringar, dekorations- och underhållsarbete. Leve...

Korslaser hittar vinklar i flera led

Vinklar och lutningar kan hittas och kontrolleras med vattenpass. Ett betydligt enklare sätt är däremot att använda korslaser. Alla professionella byggare har detta mätverktyg som kan användas till många olika ändmål.

En bra korslaser visar dig vågräta och lodräta linjer på en och samma gång. Det är ett måste om du vill till exempel montera kakel rakt och snyggt. Eller om du ska sätta upp skåp, hyllor och tavlor på väggen.

Krav på laserstrålarnas räckvidd (arbetsintervall)

Om du ska arbeta utomhus eller inomhus ställer lite olika krav på laserstrålarnas räckvidd. Hur skarpt linjerna projiceras är också viktigt. Räckvidden som finns angiven i tekniska specifikationer (ibland kallad arbetsintervall) bör tas med en nypa salt. Omgivande ljusförhållanden avgör till stor del hur långt laserstrålarna når.

Vad betyder självnivellerande?

Om underlaget är ojämnt skulle linjerna från korslasern vara helt opålitliga. Genom att bygga in en gyro blir resultatet oberoende av underlaget och du kan alltid lita på att linjerna är i rätt vinkel. Detta brukar anges med termen självnivellerande och ibland tillsammans med ett gradantal.

En del lasrar har inbyggt gyrolarm. Du får du en ljudsignal när lasern står alltför skevt och kan då självnivellera.

Ska man välja grönt eller rött ljus?

De allra flesta laserdioder skickar rött ljus men det finns några enstaka som har grönt. Det gröna ljuset kan i många fall upplevas bättre vid användning utomhus så har du tänkt bygga i räta vinklar ute, välj en krysslaser med gröna laserprojicering. Detsamma gäller ju om du tänker köpa laseravståndsmätare.

ilead